• Početna>
  • Vesti>

K. Mitrovica: Uskoro izgradnja dodatnih rezervoara za vodu, počele probe Regionalnog vodovoda

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obišao je danas Pumpnu stanicu Kosovska Mitrovica, na Partizanskom brdu.

U okviru rekonstruisane  Pumpne stanice, od nedavno funkcionišu dva bazena kapaciteta od po 750 kubika, koji domaćinstva u Kosovskoj Mitrovici snabdevaju vodom iz novosagrađenog Regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku.

Kako je novinarima objasnio direktor JP Vodovod – Ibar Miodrag Ralić, Regionalni vodovod još uvek nije pušten u rad punim kapacitetom. Trenutno su u toku kako kaže, fundamentalne probe, nakon njih ide period od tri meseca probnog rada, pa tek onda, nakon detaljne provere i odobrenja komisije, krenuće se sa redovnom isporukom vode.

 Spirić i Ralić su najavili  skori početak izgradnje još dva bazena kapaciteta od po 200 kubika, čime će trajno i u potpunosti biti podmirene potrebe Kosovske Mitrovice.

„Naš posao nije završen. Kapacitet postojećih rezervoara nije dovoljan da opsluži ceo grad. Iz tog razloga, uskoro krećemo sa izgradnjom još dva rezervoara, u vrednosti od oko 45 miliona dinara“ rekao je Spirić i dodao da sredstva za ovu namenu takođe izdvaja Vlada Srbije, što će još jednom pokazati da je državi i njenom rukovodstvu veoma stalo do naroda ovde, do sloge i jedinstva.

Direktor Vodovoda Ibar Miodrag Ralić kaže  da će ovo mesto biti srce snabdevanja Kosovske Mitrovice vodom.

„Ovde imamo dva bazena od po 750 kubika, a malo poviše, na koti 635 m  biće smeštena još dva rezervoara od po 200 kubika. Zahvaljujući Vladi, Kancelariji za KiM i predsedniku, obezbedićemo sredstva da se grad snabdeva vodom normalno“ rekao je Ralić i dodao da će probni rad početi za 15 do 20 dana i zamolio građane za strpljenje, jer je velika verovatnoća da će u tom periodu dolaziti do  kvarova i pokazivaće se eventualni propusti u sistemu.

„To su sitni kvarovi. Nadam se da će to da se reši da ćemo imati vodu i da nećemo zavisiti ni od koga, kao što smo dosad zavisili“ rekao je Ralić.

Rekonstruisana Pumpna stanica postoji već pola veka, ali dosad nije korišćena.  Njena prednost je kako kažu iz Vodovoda, u tome što je na visini koja vodi dopušta slobodni pad ka gradu.

Fundamentalne probe počele su pre desetak dana. Od tada, i stanovnici Zvečana imaju vodu bez problema.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još