• Početna>
  • Vesti>

KP: Uhapšene četiri osobe zbog trgovine oružjem i falsifikovanja novca

Kosovska policija uhapsila je danas četiri osobe osumnjičene za umešanost u krivična dela „neovlašteni uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili materijala“ i „falsifikovanje novca“.

Uprava za istragu organizovanog kriminala (UIOK) Kosovske policije je sprovela danas policijsku akciu u kojoj je zaplenjeno 99 komada malokalibarskog oružja.

U akciji „Paket (Pakoja)“, po nalogu nadležnog suda, jutros od 6 časova je pretreseno osam različitih lokacija u četiri regiona: Priština, Mitrovica, Peć i Prizren.

Tom prilikom, istražitelji UIOK su uz pomoć jedinice za specijalne operacije i patrolne jedinice uhapsile četvoricu osumnjičenih za „neovlašteni uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili materijala“ i „falsifikovanje novca“.

Uhapšeni su muškarci albanske nacionalnosti: I.M. (1975), N.N. (1975), N.G. (1976), V.I. (1989).

U akciji su učestvovali i Poreska uprava Kosova, Kosovska agencija za lekove i medicinska sredstva i Carina Kosova.

U akciji je zaplenjen i dokazni materijal, i to: 12,379.50 evra, dva paketa lekova u vrednosti oko 10,000 eura, pet šaržera različitog kalibra, jedan laptop, osam kućišta za računare, jedan DVR, tri mobilna telefona, dve novčanice – jedna od 50 eura, a druga 20 eura za koje se sumnja da su krivotvorene različita dokumentacija.

Naredbom specijalnog tužioca zamrznuti su svi finansijski računi osumnjičenih i njihovih preduzeća. Takođe odlukom tužioca, dvojici osumnjičenih lica je određen pritvor u trajanju od 48 sati, dok su druga dvojica puštena.

Izvor: Kossev

Foto: Kosovska policija

Comments

Pročitaj još