• Početna>
  • Vesti>

Od Opštine Gračanica školski pribor za prvake na centralnom Kosovu

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, danas je sa saradnicima, prvacima na centralnom Kosovu uručio školski pribor.

Opština Gračanica je i ove godine, kao i predhodne, svim đacima sa teritorije lokalne samouprave i centralnog Kosova koji su ove godine upisali prvi razred poklonila školski pribor. Podeljeno je preko 300 paketa osnovnog školskog pribora, koji je obezbedilo Odeljenje za obrazovanje.

Predsednik Opštine Gračnica Srđan Popović, zajedno sa direktoricom obrazovanja Brankicom Nićić, pribor je prvo podelio prvacima u OŠ „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici, kojih je ove godine 54.

„Ovo je najlepši dan u našoj opštini, dan kada dobijamo novu generaciju. Ove godine na centralnom Kosovu imamo preko 300 prvaka i Opština Gračanica je za sve njih obezbedila pribor. Ove osmehe niko ne može da zameni, ovi mališani su naša budućnost, nešto što moramo da pazimo i negujemo, kako bi postali dobri ljudi i kako bi njima mogli da se ponosimo“, kazao je Popović čestitajući im polazak u školu.

Direktorica obrazovanja Brankica Nićić istakla je da će svaki prvak na centralnom Kosovu dobiti školski pribor.

„Školski pribor dobiće deca u Plemetini, Prilužju, Brnjici, Starom Gracku… Bez obzira što su da deca van teritorije Opštine Gračanica ona svakako sazlužuju da dobiju i budu obradovana ovakvim prigodnim poklonom“, kazala je Nićić.

Direktor OŠ „Knez Lazar“ Dragan Maksimović zahvalio se, u ime đaka i roditelja, na poklonima koje su predstavnici opštine Gračanica uručili prvacima u toj školi.

„To je pokazatelj da Opština misli na svoje najmlađe i da se maksimalno trudi da obezbedi što bolje uslove za proces obrazvoanja. U našoj školi ima 470 učenika, a ove godine upisali smo 54 prvaka, što je na prošlogodišnjem nivou“, kazao je Maksimović.

Predsednik Popović i direktorica Nićić potom su u pratnji predsednika privremenog organa SG Priština u Gračanici Ljubinka Karadžića školski pribor podelili prvacima u Lapljem Selu,gde je upisano 54 i u Gračanici, gde je upisano 85 prvaka.

Popović: Nastavljamo da ulažemo u obrazovanje

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da će lokalna samouprava nastaviti saulaganjima u obrazovanje, odnosno sa stvaranjem boljih uslova za školovanje.

Popović je nakon što je prvacima u Osnovnoj školi „Kralj Milutin“ u Gračanici uručio školski pribor obišao školsku zgradu koja je ove godine kompletno renovirana sredstvima iz opštinskog budžeta.

„Jedan od naših prioriteta je stvaranje što boljih uslova za obrazovanje naše dece. Prošle godine smo kompletno rekonstruisali školu „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici.

Ove godine to činimo sa školom „Kralj Milutin“ u kojoj je rekonstruisana kompletno unutrašnjost objekta, postavljene su nove table, zamenjeni podovi, vrata i kompletan inventar.

Osim toga u toku su intenzivni radovi na proširenju kapaciteta, rade se nove prostorije i učionice, škola će primiti više đaka što nas posebno raduje“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je u planu i rekonstrukcija školskog atriuma.

Izvor: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još