CIK: Promena biračkog centra od danas do 14. septembra

Period za promenu biračkog centra za prevremene parlamentarne kosovske izbore, počeo je danas i trajaće do 14. septembra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK).

Iz CIK-a podsećaju da do 14. septembra, birači mogu da provere u kom biračkom centru glasaju i kako isti mogu da ga promene.

U saopštenju CIK-a se navode precizna uputstva građanima koji imaju pravo glasa o tome kako mogu da saznaju tačnu adresu svog biračkog mesta i kako mogu da ga promene.

Na internet stranici CIK-a, u kategoriji usluge birača, potrebno je da birač unese svoj lični broj ovde i tada će se pojaviti podaci i tačna adresa biračkog mesta.

Takođe, iz CIK-a daju detaljna uputstva kako je moguće promeniti birački centar u okviru opštine ali samo unutar iste opštine. To je moguće učiniti na dva načina, elektronski ili posetom Kancelariji opštinske izborne komisije, popunjavanjem traženih podataka, odnosno obrasca za promenu biračkog centra.

Iz CIK-a podsećaju građane koji su se preselili iz jedne opštine u drugu, da je potrebno da obaveste OCCR (Opštinski centar za civilnu registraciju) o promeni adrese i napominju da tek nakon izmene informacija u Civilnom registru je moguće izvršiti i promenu biračkog centra.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još