• Početna>
  • Vesti>

Svečani prijem predškolaca PU “Danica Jaramaz” u Mitrovačkom dvoru

Svečani prijem predškolaca predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ održan je danas u Mitrovačkom dvoru.

Ove godine će predškolski program ustanove „Danica Jaramaz“ pohađati 179 predškolaca što je za 28 dece više nego prošle godine. Sama predškolska ustanova broji 702 dece odnosno 60 mališana više nego prošle godine.

Dobrodošlicu i novi početak, mališanima je čestitala direktorka PU „Danica Jaramaz“ Gorica Marinković.

„Hvala roditeljima koji su danas sa nama i koji su naši dugogodišnji partneri. Nadam se da ćemo dobro sarađivati i biti uspešni kao i do sada. Drago mi je da naša ustanova iz godine u godinu raste. Nadam se da ćete danas uživati a mi ćemo da trudimo da vam pružimo isto toliko ljubavi kao kod kuće. Mi smo otvoreni za svaku saradnju i svaki problem je rešiv“ poručila je Marinković.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je istakao da je ovogodišnji izuzetno veliki broj predškolaca pravi pokazatelj da je ovaj grad ide napred ka svetlijoj budućnosti.

„Izuzetna je čast i prilika da svi budemo radosni i nasmejani imajući u vidu da Kosovska Mitrovica ima predškolaca više nego ikada. To je pravi pokazatelj da Kosovska Mitrovica ide nasmejana napred sa najlepšim cvetom. Ono što nas raduje je odlučnost roditelja da sa vama stvaraju bolju i perspektivniju budućnost. PU „Danica Jaramaz“ ove je godine otvorila vrata svim roditeljima i mališanima tako da nijedno dete nije na čekanju jer je 700 mališana upisano ove godine. Ono čime možemo da se pohvalimo u ovoj godini, zahvaljujući odlučnoj i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, je to da za dva dana počinjemo izgradnju aneksa centralnog dela PU „Danica Jarmaz“ imajući u vidu da se u prvom delu gradi i sportska hala za ove mališane. Još jedna bitna stvar je da su u ovoj godini produženi ugovori za 19 vaspitača“ rekao je Spirić.

Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ je ove godine upisala 179 predškolaca od kojih 120 pohađa četvoročasovni program i svrstani su u četiri grupe. Prvu grupu vodi vaspitačica Goranka Kragović, drugu Ljiljana Kalaba, treću Miljana Radivojević i četvrtu Stana Dančetović.

Goranka Kragović je mališanima poželela srećan polazak u svet odrastanja koji nije lak i poručila da su vaspitači uvek tu za njih kako bi im ga učinili lepšim, zanimljivijim i boljim.

Četrdesetdevetoro dece je upisano za celodnevni boravak i oni su podeljeni u dve grupe. Prvu grupu vode Danijela Drašković i Ljudmila Jakšić a drugu Danijela Gvozdić i Marina Živković.

Zabavljači Bane i Tode su na kraju manifestacije izveli muzičku predstavu „Za decu do 100 godina“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još