• Početna>
  • Vesti>

Spirić i Simić najoštrije su osudili napad na srpskog mladića

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica  Aleksandar Spirić i potpredsednik Srpske liste Igor Simić najoštrije su osudili napad na srpskog mladića koji se večeras dogodio na glavnom ibarskom mostu.

Spirić je ocenio da je ovaj incident jasan pokazatelj da srpska zajednica na Kosovu nije bezbedna i da su prvokacije svakodnevne.

“Plašimo se da vreme koje je pred nama donosi dodatni nemir i destabilizaciju” – rekao je Spirić.

Simić je naveo da retorika albanskih političara iz Prištine podgreva situaciju i stvara incidente poput večerašnjeg,  u kojima se ugrožavaju čak i maloletna lica.

Simić je apelovao na nadležne institucije da ulože maksimalne napore, da u prvom redu pronađu one koji su izvršili ovo nedelo i kazne ih, kako bi poslali jasnu poruku da nasilje nije prihvatljivo.

Na građane je apelovao da ostanu suzdržani,  ali i oprezni.

U narednom periodu kako se budu približavali vanredni parlamentarni izbori,  ne mogu se isključiti ovakvi događaji, upozorio je Simić.

„Zahtevaćemo od svih nadležnih organa, Kfora, Kosovske policije i Euleksa da pojačaju budnost i povećaju prisustvo na svim osetljivim tačkama između severnog i južnog dela grada kako bi se preventivno delovalo u sprečavanju ovakvih incidenata,“-rekao je Simić.

Spirić i Simić posetili su večeras KBC u Kosovskoj Mitrovici gde je operisan srpski mladić koji je izboden nožem na glavnom ibarskom mostu u Mitrovici.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još