• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Zvečana uručio preko 60 lap top računara školama

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković danas je u prostorijama Srednje škole u Zvečanu uručio preko 60 lap top računara za potrebe elektronskih dnevnika u svim školama na teritoriji opštine Zvečan.

“Danas je opština Zvečan uz punu podršku Skupštine Opštine obezbedila poklon za sve škole. Radi se o lap top uređajima koje će pomenute škole koristiti u svojstvu elektronskih dnevnika. Značaj elektronskih dnevnika je ne samo da obezbedi komunikaciju medju nastavnicima i profesorima sa jedne i učenicima s druge strane, već da obezbedi komunikaciju izmedju nastavnog osoblja i roditelja, koji uvek treba da imaju uvid i evidenciju o uspehu svoje dece. Nastavićemo sa ovakvim projektima, jer nam je cilj da obrazovanje u našoj opštini učinimo kvalitetnijim i podignemo školovanje na viši nivo”, rekao je Janković i naglasio da se radi o 6o kvalitetnih računara za potrebe svih osnovnih i jedne srednje škole na teritoriji opštine Zvečan.

Direktor škole Blažo Dragović se zahvalio u ime nastavnika i učenika, zadovoljan što će i obrazovne ustanove na teritoriji Zvečanske opštine imati elektronske dnevnike.

“Ovom prilikom se zahavaljujem Opštini Zvečan i gradonačelniku Vučini Jankoviću ne samo na ovoj donaciji koja je izuzetno vredna , već i na tome što dugi niz godina nesebično pomaže i ulaže u obrazovne institucije. Mislim na adaptaciju školskih prostorija i obezbedjivanju uslova za rad, pa sve do ove digitalizacije koja je došla i kod nas. To nas je sa ovih 17 lap topova koliko ide Srednjoj školi Zvečan učinilo jednom od najopremljenih srednjih škola u okruženju”rekao je direktor Srednje škole Zvečan Blažo Dragović.

Na pitanje novinara da li su profesori prošli obuku za rad sa elektronskim dnevnicima, rekao je da jesu i da spremni ove godine sprovode digitalizaciju u sklopu novog sistema u obrazovanju.

Comments

Pročitaj još