• Početna>
  • Vesti>

Božović po treći put pozvana na saslušanje u vezi sa ubistvom Ivanovića: Ovo je iscrpljujuće

Ksenija Božović, potpredsednica GI SDP i bliska saradnica Olivera Ivanovića dobila je danas treći poziv za saslušanje u svojstvu svedoka u slučaju ubistva lidera SDP, Olivera Ivanovića. Božović za KoSSev potvrđuje da će se odazvati pozivu ali podvlači da ovaj poziv na saslušanje, kao i svi prethodni upućeni saradnicima ubijenog Ivanovića, dolazi u čudnom trenutku. Iz SDP ovo vide kao pritisak pred predstojeće izbore.

„Danas oko 14 časova su policajci iz kosovske istražne jedinice došli da mi uruče poziv da se 4. septembra u 10 časova pojavim u svojstvu svedoka za krivično delo ubistva. Ja sam već dva puta davala izjavu kosovskom Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svedoka,“ kaže Božović za KoSSev.

Ona dovodi u pitanje trenutak u kojem je ovaj, kao i prethodni pozivi Silvani Arsović, uručen.

„Zašto samo pozivaju nas kao njegove najbliže saradnike i maltretiraju nas ovoliko puta. Šta novo mogu da očekuju da mi kažemo. Ovo je pritisak na nas i ovo je iscrpljujuće“, navodi.

Pored kritike zbog činjenice da poziv dolazi nakon raspisivanja izbora, ova politička predstavnica Srba i odbornica u lokalnoj skupštini opštine Severna Mitrovica poručuje da će se pozivu odazvati.

Božović je prethodno dala jednu izjavu Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici, a potom, nakon što je slučaj preuzelo Specijalno tužilaštvo, se još dva puta odazvala na poziv za saslušanje.



Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još