• Početna>
  • Vesti>

Simić: Albanski lideri u Prištini skupljaće poene preko leđa Srba


Potpredsednik Srpske liste Igor Simić očekuje da će predstojeći izbori na Kosovu i Metohiji doneti zaoštrenu retoriku albanskih lidera u Prištini i novi pritisak na Srbe, a će to biti način, kako kaže, da preko leđa naših građana u južnoj srpskoj pokrajini prikupe poene.

Simić je kazao da je Srpska lista prethodnih godina pokazala da je jedini istinski bedem odbrane srpskog naroda i nacionalnih interesa, dok albanski političari u Prištini nemaju šta da ponude ni svojim budućim glasačima, ni u ekonomskom smislu, ni u smislu socijalne i zdravstvene zaštite, ni u bilo kakvoj drugoj perspektivi.

“Onda se nameće činjenica da će albanski političari u Prištini po starom oprobanom običaju posegnuti za nacionalističkim porukama i svi poeni koji će se sticati biće dobijeni preko leđa običnih Srba na KiM”, rekao je Simić za TV Pink.

Simić je ranije za Tanjug izjavio da će Srpska lista odluku o učešću na parlamentarnim izborima na KiM, 6. oktobra, doneti u narednih nedelju dana nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

Predsednik Vučić rekao je danas da bi Srpska lista trebalo da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji i da na njima pobedi i bori se za srpske interese.

Đurić je danas izjavio da Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, da se okupe oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments

Pročitaj još