• Početna>
  • Vesti>

Srđan Popović položio kamen temeljac za izgradnju dve kuće. Uskoro još četiri

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović položio je danas kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Simić iz Gračanice i Stanojević iz Lapljeg Sela. Osim ove dve opština Gračanica izdvojila je sredstva za izgradnju još četiri kuće tako da će do kraja godine šest socijalno ugroženih porodica dobiti svoj krov nad glavom.

Kamen temeljac položen je najpre četvoročlanoj porodici Simić iz Gračanice. Domaćin Milan Simić zahvalio se opštini Gračanica i naglasio da je ovo potvrda njihovog ostanka i opstanka. Milanova supruga Brankica kaže da su uslovi za žiovot bili nemogući.
„Živimo bez kupatila nismo imali uslova za jedan normalan život. Hvala predsedniku opštine što je prepoznao naš problem i radujemo se izgradnji kuće. Ostajemo ovde da živimo i radimo“, kazala je Brankica Simić koja će se prema planovima u novu kuću sa svojom porodicom useliti do kraja godine.

Jedna od šest porodica koja će takođe biti stambeno zbrinuta je i porodica Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela. Oronula kuća u kojoj žive stara je preko 150 godina a Zlatan kaže da sa platom pomoćnog radnika u školi i dvoje đaka nije mogao da izdvoji sredstva za izgradnju nove kuće.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je nakon polaganja kamena temeljca da opština Gračanica ubrzanim tempom nastavlja i u narednom periodu da stambeno zbrinjava sve porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna.
„Danas smo postavili kamen temeljac za dve kuće. U nerednim nedeljama započeće izgradnja još četiri. Drago mi je da smo ove godine uspeli da izdvojimo sredstva za izgradnju šest kuća i nećemo stati na ovome. Jedan od prioriteta opštine Gračanica je da izađe meštanima u susret i nadamo se da ćemo za dve godine iamti minimalan broj socijalnih slučajeva kojima treba naša pomoć u ovom pogledu“, kazao je Popović.
Predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić svojim prisustvom na polaganju kamena temeljca pružio je podršku opštini Gračanica u stambenom zbrinjavanju građana. On je kazao je da ga raduje činjenica da će još jedna socijalno ugrožena porodica biti stambeno zbrinuta i da je cilj svih da građani imaju normalne uslove za život da bi kako je kazao ovde ostali i opstali.

Izvor: RKM, RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još