• Početna>
  • Vesti>

Premijera filma “Delirijum tremens” 29. avgusta u Gračanici

Novi film Gorana Markovića “Delirijum tremens”, biće premijerno prikazan u okviru letnjeg bioskopa u Domu kulture ,,Gračanica“  u četvrtak, 29. avgusta 2019. godine od  21:00h.

Novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, snimljen je nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave “Delirium tremens”.

Priča o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada.

Nažalost, upada u alkoholno ludilo, završava u bolnici i kroz niz komičnih situacija pokušava da nađe izlaz, družeći se pritom sa bolesnicima iz sobe. 

Plejada sjajnih domaćih glumaca nasmejaće vas do suza u ovoj tragi-komičnoj drami.

Uloge tumače: Tihomir Stanić, Anita Mančić, Igor Đorđević, Miodrag Krstović, Nada Šargin, Gorica Popović, Dragan Petrović Pele, Bereda Rešit, Milica Zarić, Svetozar Cvetković, Maša Dakić, Goran Daničić i Srđan Timarov.

Film “Delirijum tremens” , dobio je dve nagrade na međunarodnom filmskom festivalu GMIFF (Green Montenegro International Film Festival), koji je održan od 03. do 06. avgusta 2019. na Durmitoru – 
nagradu za najboljeg glumca dobio je Tihomir Stanić za ulogu “Dagija”, a specijalno priznanje za film u celini dobio je RTS kao producent.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još