“Noći alternativne umetnosti” u Gračanici

Kulturni klub Gračanica u saradnji sa Domom kulture organizuje “Noći alternativne umetnosti” u Gračanici 27. i 28. avgusta.

Na dvodnevnom muzičko-likovnom hepeningu učestvovaće lokalne rok grupe “Art bend”, Dejan Pavićević (Omnibusi) iz Kosovske Mitrovice, “De Toks” iz Leposavića, poznata rok grupa iz Beograda “Kanda, Kodža i Nebojša”, kao i lokalni likovni umetnici Jelena Petrović, Bajram Mehmeti, Milena Popović, Goran Kitić, Jovana Simijonović, Nikola Ilić i Vesna Sekulić.

Manifestacija će biti održani na platou Doma kulture Gračanica, odakle je saopšteno da je program osmišljen tako da likovni umetnici stvaraju uz muziku bendova, prenosi Kosovo-onlajn.

Na taj način bi se ostvarila interakcija između likovne i muzičke umetnosti kao i publike koja može uživo da prati proces stvaranja umetničkih dela.

Pružila bi se mogućnost svim zainteresovanima da osete atmosferu stvaralaštva i vide radove na otvorenom prostoru u kome su nastali, uz direktan kontakt sa umetnicima.

Druge, završne večeri biće održan koncert grupe “Kanda, Kodža i Nebojša” na čijem početku će biti otvorena prodajna izložba likovnih radova.

Cilj je promocija i afirmacija mladih umetnika koji se bave muzičkom i likovnom umetnošću, i podrška u smislu razmene iskustava, druženja, kolektivnog rada i stvaranja.

Ovaj projekat je podržan od strane programa Kultura za promene koji finansira Evropska unija, kojom upravlja Kancelarija Evropske unije na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još