• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja Zvečan

Kancelarija za Kosovo i Metohiju poklonila je Domu zdravlja u Zvečanu novo, savremeno sanitetsko vozilo.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović boravi u Zvečanu tim povodom.

“Veliko mi je zadovoljstvo što u ime Kancelarije za Kosovo I Metohiju mogu danas da uričim ovo voizilo Domu zdravlja u Zvečanu. Svi znamo koliko je važno ulagati u zdravstveni sistem i mi nastavljamo da pomažemo sve institucije Republike Srbije ovde na KiM. Poseban akcenat je stavljen na zdravstvenom sistemu kao i na sistemu obrazovanja gde smo već započeli neke velike projekte a mislim i da će u narednom periodu biti još lepih vesti za naše građane jer ćemo već sledeće nedelje uručiti još jedno vozilo u Gračanici, našoj bolnici i našim ljudima koji tamo vredno rade” rekao je Jović.

Jović je istakao da današnja donacija šalje poruku da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da pomaže, kako bi se ova sredina razvijala.

“To treba da pošalje poruku da ćemo na isti način pomagati naše građane i da će ta pomoć rasti. Na svaki dinar koji vam iz Prištine otmu ili pokušaju da otežaju život i posao, Republika Srbija će naći način da uloži i da naš narod ovde opstaje i da se ova  sredina razvija. Sa direktorom smo danas razgovarali o projektima koje ćemo pokušati da realizujemo u budućnosti a sve kako bi dodatno unapredili rad ove institucije” rekao je Jović.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM je najavio da će naredne godine biti uloženo još sredstava i pozvao institucije da rade na što više projekata.

“Svi ste čuli za inicijativu predsednika Aleksandra Vučića da se u narednoj godini 10 milijardi dinara uloži u razvoj svih sredina u Republici Srbiji. Naravno da će sredstva biti uložena i na Kosovu i Metohiji i ovim putem pozivam institucije na u narednom periodu budu još agilnije i još više rade i da što više projekata nam dostavljaju a mi ćemo gledati sa naše strane da u par godina, u ovaj deo Republike Srbije uložimo toliko da on postane neprepoznatljiv u razvojnom smislu” istakao je Jović.

Direktor Doma zdravlja Zvečan dr Ivan Vasić zahvalio je Opštini Zvečan Kancelariji za KiM na donaciji u ime kolektiva i pacijenata sa područja ove opštine.

” Zahvaljujem i predsedniku Aleksandru Vučiču na kontinuiranoj pomoći . Ovo je samo jedan nastavak saradnje. Ova vredna donacija znači da država misli na nas. U narednom periodu očekujemo mnogo vrednih nprojekata o čemu će građani biti obavešteni” rekao je Vasić.

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvrečan Ivan Todosijević izjavio je da je ovo  velika donacija, koja će umnogome poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga koje Dom zdravlja Zvečan pruža.

„ Želim da naglasim da ovo nije jedini vid pomoći . Pomoć Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju je kontinuirana, svakodnevna  i ona se ogleda i u drugim sferama . Velika pomoć pristiže i u oblasti poljoprivrede i infrastrukture, i ono što je važno je da će ona kako je i predsednik Vučić rekao,  biti prisutna i u narednom periodu. I to je pokazatelj da je država Srbija prisutna na KiM i da država Srbija svakodnevno misli o svom narodu koji živi ovde“ poručio je Todosijević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još