• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Albanski lideri svesno produbljuju etničke podele

Srpska lista najoštrije osuđuje pokušaje otimanja srpske kulturne baštine od strane kosovskih institucija, koje u nemogućnosti da na međunarodnoj sceni i ekonomiji ostvare bilo kakav uspeh, pokušavaju da otimanjem srpske baštine i provokacijom prikupe političke poene, navodi Srpska lista u saopštenju.

“Sramno je da ovakvim delovanjem albanski lideri svesno produbljuju etničke podele i pokazuju necivilizacijsko ponašanje prema kulturi srpskog naroda.

Podsećamo Prištinu da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. Mogli su tu zastavu da pobodu i na Mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova.”

Očigledno je da su albanske partije počele kampanju, po pravilu, preko leđa srpskog naroda. I po pravilu, svilene uši međunarodnih predstavnika ne čuju apele srpskog naroda. Ipak, istorijske činjenice pohranjene u duši svakog Srbina ne može izbrisati nikakva otimačina i nijedan falsifikat, zato ćemo uvek i na svakom mestu podsećati da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima sveta, neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje.
Poštovana gospodo, mi se sa tim nikada nećemo složiti, i to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti, navodi Srpska.

Comments

Pročitaj još