• Početna>
  • Vesti>

Odbrana: “Sumnjiče je da je uključila kamere tek nakon ubistva,Silvana nije kriva”

Sekretarica i jedan od najbližih saradnika ubijenog Olivera Ivanovića Silvana Arsović dala je po peti put iskaz specijalnom tužiocu u Prištini. Ona se prema rečima njenog advokata tereti da je uključila kamere za video nadzor minut nakon što je izvršen atentat na Ivanovića. Odbrana i potpredsednica GI SDP Ksenija Božović odbacuju ove optužbe. 

Specijano tužilaštvo Kosova pozvalo je Silvanu Arsović na novo saslušanje nakon što je kosovskim organima iz Engleske stigla ekspertiza kamera za video nadzor. Njenim advokatima novi dokazi nisu dostavljeni, zbog, kako im je rečeno, neometanja istrage.

“Konkretno šta Silvani Arsović stavljaju na teret, da je uključila kamere u osam sati i šesnaest minuta, tačnije minut nakon ubistva Olivera Ivanovića. Kamere su navodno isključene 4.januara, i od tada navodno nisu uopšte radile, do kritičnog momenta kada je Oliver Ivanović ubijen“, rekla je advokatica.

Silvana Arsović je nakon tri sata ispitivanja dala isti iskaz, rekla je da ni na koji način nije umešana u ubistvo, kažu iz njenog pravnog tima.

“Gospođa Arsović je izjavila da nema ništa sa tim. Opisala je šta se sve dešavalo tog dana, od momenta kada je došla na posao do trenutka kada je saznala da je pucano na Olivera Ivanovića, da je pozvala hitnu pomoć, a nakon toga i Kseniju Božović, da su otišli do bolnice, najpre je mislila da je u pitanju srčani udar, nije uopšte znala da je u pitanju ubistvo, tek je kasnije saznala. To je ponovila sada, ponovila je i prilikom ranijih saslušanja, ništa novo nismo mogli da kažemo, niti smo od tužilaštva mogli da čujemo nove detalje“, dodala je advokatica Jovana Filipović.

Iz GI SDP traže da se pronađe ubica i nalogodavac ubvistva njihovog predsednika, kao i da veruju u nevinost Silvane Arsović.

“Ovo je samo jedna prazna priča, jedna i dalje pravna farsa, jedna agonija koja nama traje 19 meseci. Nemamo nikakav dokaz šta je sa ubicom koji i dalje šeta slobodno, ko je nalogodavac , a bitan je jedan iskreni saradnik i prijatelj, da bude pet puta saslušan pred kosovskim pravosuđem, i dva puta pred srpskim organima. To ona nikada nije uradila, ali će morati to da se dokazuje Silvana će izgleda morati i dalje da trpi ovakve pritiske i da dolazi u Prištinu na saslušanje, nažalost, ali budite sigurni da će se uvek odazivati, jer je nevina“, rekla je Ksenija Božović, potpredsednica GI SDP.

Oliver Ivanović je ubijen 16. Januara 2018.godin, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u Severnoj Mitrovici. Do sada nije saopšteno da li ima napretka u istrazi, povremeno se istražni organi Kosova i Srbije oglase saopštenjem da intezivno rade na otkrivanje ubice i nalogodavca. 

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još