Rakić: Odgovorne za zločin pronaći i kazniti

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i potpredsednikom Igorom Simićem prisustvovala je danas obeležavanju 20. godišnjice zločina u kojima je ubijeno 14 žetelaca u Starom Grackom.

Predsednik Srpske liste poziva međunarodnu zajednicu da najhitnije otvori i nastavi istragu o ovom zločinu kako bi se nalogodavci i izvršioci priveli pravdi i propisno kaznili.
Srpski narod očekuje da se Specijalni sud posebno angažuje na istraživanju ovog zločina čime bi se međunarodna zajednica iskupila za 20. godina patnje i čekanja na pravdu.

U razgovoru sa meštanima Starog Gracka predsednik Rakić najavio je da će uskoro posetiti selo i u dogovoru sa meštanima pružiti konkretnu podršku opstanku i ostanku našeg naroda na ovim prostorima, ali i nastaviti sa aktivnostima koje članovi Srpske liste sprovode u ovom mestu.

Na svima nama ostaje da svedočimo, pamtimo i ne zaboravimo da je nad nedužnim žeteocima izvršen nezapamćen zločin, i da od odgovornih tražimo da se odgovorni pronađu i kazne.

Izvor RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još