Ekspres: Haradinaj u Hag odlazi u 12.30 iz Prištine

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, u Hag će otputovati danas u 12.30, piše prištinski Ekspres.

Pozivajući se na izvore prištinskog aerodroma, Haradinaj će iz Prištine najpre otputovati u Beč, a onda nastaviti ka Hagu.

Navodi se da njegov kabinet nije hteo da komentariše detalje Haradinajevog puta u Hag.

Haradinaj je u sinoćnjem intervjuu za prištinsku T7 televiziju potvrdio da će danas otputovati u Hag, gde će u Specijalnom sudu biti saslušan kao osumnjičeni.

Specijalni sud za zločine tzv. OVK formiran je 3. avgusta 2015. na osnovu izveštaja specijalnog izvestioca Dika Martija s ciljem da istraži i procesuira bivše pripadnike tzv. OVK, koji su čini zločine nad Srbima, nealbancima, ali i lojalnim Albancima.

Inače, Hardinaj je ranije izjavio da je ostavku podneo da bi se pred Specijalnim sudom pojavio kao obični građanin, a ne kao premijer.

U jučerašnjoj pisanoj ostavci nadležnim institucijama, međutim, Haradinaj je tražio raspisivanje vanrednih izbora i saopštio da će na poziciji premijera vlade u ostavci privremenih prištinskih institucija ostati do izbora nove vlade.

Takođe, rekao je da će njegova Alijansa za budućnost Kosova učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima, a da će on ponovo biti kandidat za premijera.

Izvor: T a n j u g

Comments

Pročitaj još