• Početna>
  • Vesti>

Srpska: Današnji dan upamćen kao datum kada je režim Jeremića, Đilasa i Tadića dao podršku cepanju teritorijalne celovitosti naše zemlje

Srpska lista je saopštila da će današnji dan ostati upamćen kao datum “kada je režim Vuka Jeremića, Dragana Đilasa i Borisa Tadića dao punu podršku separatizmu i cepanju teritorijalne celovitosti naše zemlje”.

“Povodom današnjeg obeležavanja devete godišnjice od odluke Međunarodnog suda pravde, a na osnovu glupog pitanja Vuka Jeremića i režima Borisa Tadića i Dragana Đilasa kojom su dali najsnažniji doprinos legalizaciji tzv. nezavisnosti Kosova, danas u Prištini zahvaljuju Jeremiću na ovom, kako oni kažu, najznačajnijem datumu za Kosovo” kaže se u saopštenju Srpske.

“Svi albanski mediji i zvaničnici i danas Vuka Jeremića opevavaju kao nacionalnog heroja. Na doprinosu “nezavisnom, celovitom, nedeljivom i jedinstvenom Kosovu” i “najvećoj međunarodnoj pobedi Republike Kosovo” zahvalili su mu i lično Ramuš Haradinaj i Hašim Tači ” navodi Srpska.

U saopštenju se dalje navodi da “svaki put kada Jeremić i Đilas pomenu borbu za Srbe na Kosovu i Metohiji, Srpska lista će podsećati i njih ali i javnost u Srbiji na svo zlo koje je njihova politika stvorila Srbima na Kosmetu. Od uspostavljanja granice između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, pa do svih nedela i štetočinskih sporazuma kojima su zagorčavali život našim sugrađanima”.

Ostalo je još da sačekamo da li će se danas Jeremić i Đilas pridružiti čestitkama Albancima povodom ovog, za njih velikog uspeha, a za srpski narod najgnusnijeg, podlog udarca sa leđa Srbima i Srbiji, zaključuje se u najnovijem saopštenju Srpske.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još