Književna manifestacija “Grigorije Božović”

U organizaciji Književnog društva Kosova i Metohije književna manifestacija “Grigorije Božović” ove godine biće održana u Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici 24. i 25. jula.

Godišnja književna nagrada „Grigorije Božović“ tradicionalno će biti dodeljena u manastiru Devina voda 25. jula 2019. u 10 časova.

Ove godine, laureat je profesor Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dragomir Kostić. Tom prilikom biće dodeljena i nagrada „Velika gramata“ koja će ove godine pripasti beogradskim književnicima, akademiku Adamu Puslojiću i Branislavu Veljkoviću. U čast dobitnika u porti manastira nastupiće Crkveni hor „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovice.

Dan pre toga, u sredu 24. jula 2019. od 19 časova, u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku biće održano književno veče u okviru kojeg će, pored dobitnika nagarada, biti prisutni i pisci iz Srbije, ali i njihove kolege iz Austrije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, između ostalih Aleksandar Laković, Ljiljana Bralović, Aleksandar Čotrić, Bećir Vuković, Srđan Mijalković, Dejan Mastilović, Suzana Micevska, Petko Šipinkarovski, Blagoje Savić, Živojin Rakočević, Đorđe Jevtić.

Književni program posvećen dobitnicima nagrada „Grigorije Božović“ i „Velika gramata“ održaće se u četvrtak 25. jula 2019. godine u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici. Početak programa zakazan je za 19 časova.

Ulaz na sve programe u okviru književne manifestacije „Grigorije Božović“ je slobodan.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još