Elektroprivreda Republike Srpske donirala sredstva za dnevni centar”Podrži me”

Sa 6 000 KM veliki projekat i humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji za izgradnju Dnevnog centra”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici podržala i Elektroprivreda Republike Srpske.
Do sada je donacijama humanost iskazalo 19 lokalnih zajednica, nekoliko preduzeća i više građana Republike Srpske.
Za projekat ukupne vrednosti izgradnje bez opremanja potrebno je oko 280 000 evra očekujemo obećanu pomoć vlade Republike Srpske i Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije.
Do sada je humanošću Republike Srpske prikupljnjno više od 85 000 evra, nešto manje od trećine vrednosti projekta. Ubrzo očekujemo građevinsku dozvolu i praktični početak radova, a cilj je da do kraja godine objekat od 631 m2 stavimo pod krov.

Uz Telekom Srbije d.o.o Kosovska Mitrovica koji je donirao 5 000 evra, pomoć za izgradnju ovog važnog objekta čvrsto je obećalo i nekoliko građevinskih preduzeća sa Kosova i Metohije.

Dnevni Centar”Podrži me” biće je prvi ovakav dnevni centar na KiM namijenjen isključivo za svu djecu i mlade ometene u razvoju iz Udruženja roditelja “Pordži me” koja broji 139 svojih članova takve djece i maladih na sjeveru Kosova i Metohije.

Hvala svima koji imaju razumjevanja, koji su stali čvrsto iza nas i našeg humanog projekta. Hvala svima koji su nas podržali i koji će podržati da sa ovim projektom obradujemo najugroženiju kategoriju djece, mladih i njihovih porodica na Kosovu i Metohiji.

Izvor: RKM (saop[tenje)

Comments