• Početna>
  • Vesti>

GI SDP: 18 meseci od ubistva Olivera Ivanovića, istraga tapka u mestu

I ovog 16. u mesecu, GI SDP traži od vlasti u Beogradu i Prištini da pronađu i procesuiraju ubicu, a od međunarodnih predstavnika na Kosovu zahtevaju da „u skladu sa svojim mandatima izvrše pritiske na nadležne institucije da uspostave vladavinu prava i obezbede bezbednost i sigurnost za sve građane“, kaže se u saopštenju  Građanska inicijative.

„I protekli mesec je prošao u političkim prepucavanjima vlasti u Prištini i Beogradu, gde Priština tvrdi da je izdala međunarodni nalog za hapšenje osumnjičenih lica dok institucije u Beogradu takođe terete određena lica bez nekih jasnih dokaza i objašnjenja“, navode u saopštenju dodajući da je u Beogradu pored toga, održan i sastanak bezbednosnih struktura a da u javnosti nema nikakvih detalja sa tog sastanka u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno postavio niz pitanja međunarodnoj zajednici u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića i u kontekstu istrage pomenuo dva imena – Fljorina Ejupia i Nedžmedina Zekaja, koji je, kako je naveo, u međuvremenu promenio ime u Liraj Zekaj. Naveo je da je samo postavio pitanje šta su radili u Tirani i Prištini, a da odgovore nije dobio.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još