Ministarka Živić na sastanku sa Mariom Suokko

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u kosovskoj vladi Dijana Živić, ugostila je danas Mariu Suokko, glavnu predstavnicu UNDP-a za Kosovo. Na sastanku se razgovaralo o daljim planovima i aspektima saradnje, kao i njenom unapređenju u budućnosti.

Živić je govorila o investicijama MPŠRR-a, koje će se ove godine realizovati u okviru Programa za poljoprivredu i ruralni razvoj, posetama poljoprivrednicima na terenu, ženama poljoprivrednicama i planovima za unapređenje sektora poljoprivrede.

Između ostalog, Živić istakla je važnost međusobne saradnje u cilju pružanja podrške ženama poljoprivrednicama, posebno iz ruralnih područja.

“Pružanje podrške zenama na selu je važan korak ka njihovoj samostalnosti i podizaju kvaliteta njihovog života, neophodna im je pomoć da sertifikuju svoju proizvodnju, brendiraju proizvode i marketinški se osnaže da bi samim tim osnažile poljoprivredu u celini i poboljšale svoj ekonomski položaj,” – kaže Živić.

Glavna predstavnica Programa za razvoj Ujedinjenih nacija, Maria Suokko, istakla je važnost pružanja podrške ženama u poljoprivrednom sektoru i dodala da će nastaviti da podržava ovaj sektor u podizanju kapaciteta.

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments