• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Ne zabrinjava Rama, nego ćutanje međunarodne zajednice

Razmišljam da možda poslušamo savet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa “istim starim s…..a iz prošlosti” i ići napred, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ivica Dačić je tako prokomentarisao izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

“Priština ne može samostalno ni da vodi spoljnu politiku, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, pa, prema tome, Rama je trebalo sa Beogradom da postigne taj sporazum i siguran sam da se on zbog toga ne bi osećao uopšte ugroženo, već da ide napred”, dodao je šef srpske diplomatije, u istom tonu, u izjavi za Tanjug.

Međutim, kaže Dačić, ne brine njega Rama, nego to što međunarodna zajednica ne reaguje na očigledne pokušaje stvaranja takozvane “velike Albanije”.

“Taj plan i projekat se više i ne krije, niti je reč o nekakvoj tajnoj zaveri. Pokušaji njegove realizacije dešavaju se pred očima svih”, naveo je Dačić.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još