• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Tek ćemo reagovati na “blanko zabranu” Prištine

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da će Beograd reagovati na odluku Prištine o zabrani ulaska na Kosmet svim srpskim zvaničnicima.

Ana Brnabić je u izjavi za “Tanjug” ukazala na sve veće provokacije Prištine, koje, ističe, utiču na regionalnu bezbednost, saradnju i povezivanje.

Prema njenim rečima, Priština sve učestalije povlači takve poteze, uključujući današnju odluku o “blanko zabrani” svim zvaničnicima iz centralne Srbije da putuju na teritoriju Kosova i Metohije.

“To je nešto na šta ćemo tek reagovati”, poručila je Brnabićeva.

Premijerka je rekla i da će Srbija ove godine ponovo ići na regionalni samit u okviru Berlinske inicijative.

“Idemo samouvereno, jer imamo situaciju da je Srbija ponovo dala sve od sebe, da ima konkretne rezultate i šta da pokaže i pored toga što je od prethodnog sastanka do sada na agendi bilo mnogo više smetnji regionalnom povezivanju i saradnji”, istakla je Brnabićeva.

Ona je tako odgovorila na pitanje sa kakvim očekivanjima ide na sastanak, imajući u vidu da Berlinski proces podrazumeva saradnju na zajedničkim projektima u regionu, ali da nije uzeo u obzir mogućnost političke hirovitosti Prištine, odnosno mogućnost nelogičnih poteza, kakav je, na primer, uvođenje taksi.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još