• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Priština i njena politika kriva za sadašnju situaciju

Foto: Srpska lista

“Priština i njena suluda politika pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji je jedini krivac za sadašnju situaciju u srpskim opštinama severeno od Ibra, a Ramuš Haradinaj i ostali albanski politički lideri su apsolutno odgovorni za to što se Srbi na samoproglašenom Kosovu osećaju kao lovina i bića drugog reda” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Vrhunski je cinizam kada Haradinaj predsednika Srbije Aleksandra Vučića, osvedočenog borca za mir, stabilnost i srpsko-albansko pomirenje, optužuje za destabilizaciju i lažiranje krize na severu Kosova i Metohije” dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da “te jeftine propagandne trikove Haradinaj može da prodaje svojim lakovernim sunarodnicima, ali Srbi znaju ko im radi o glavi i ko je glavni kreator nestabilnosti u čitavom regionu”.

Iz Srpske liste navode da su “krizu stvorili Haradinaj i njegovi partneri.

“Krizu su stvorili Haradinaj, i njegovi partneri, uvođenjem anticivilizacijskih taksi, hapšenjem i prebijanjem nedužnih srpskih građana, fabrikovanim političkim optužnicama i stalnim kreiranjem atmosfere mržnje prema srpskom narodu” navodi se u saopštenju.

Srpska lista je pozvala Haradinaja da hitno povuče uvedene takse.

“Pozivamo Haradinaja da, umesto što šalje kamione za slikanje na sever Kosova i Metohije, pod hitno povuče anticivilizacijske takse, i tako da šansu miru i normalizaciji” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još