Srpska lista: Montiranim optužnicama sprovode tihi progon srpskog naroda

“Predstavnicima kosovskih Albanaca nije bilo dovoljno što su proterali više od 245.000 Srba sa Kosova i Metohije od 1999. godine do danas, nego 2019. godine nastavljaju da montiranim optužnicama sprovode tihi progon srpskog naroda” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Raspisivanje neosnovane poternice, bez ikakvih dokaza, za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem prištinski režim ima dvostruki cilj, primarni je zastrašivanje svih slobodomislećih Srba koji ne pristaju da mirno gledaju kako albanska čizma gazi nedužan narod, poput potpredsednika Radoičića, a sa druge strane oni pokušavaju da skrenu pažnju sopstvene javnosti sa više od 30 saslušanih pripadnika OVK pred Specijalnim sudom povodom zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom” ističe se u saopštenju.

Iz Srpske liste “podsećaju javnost da Priština nije član Interpola, tako da nije u mogućnosti da raspiše međunarodne poternice”.

“Podsećamo javnost da Priština nije član Interpola, jer nije članica UN te nije u mogućnosti da raspiše međunarodne poternice, već to mora da učini UNMIK, koji sa druge strane za ovakav akt zahteva postojanje dokaza. Zato najave o raspisivanju poternica nemaju pravni značaj već predstavljaju politički napad na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji nastavlja da se bavi politikom koja ima za cilj zaštitu srpskog naroda i njegovog prava na slobodu, mir i razvoj na prostoru Kosova i Metohije” stoji u saopštenju.

Ukoliko pak Priština želi da se pozabavi poternicama, onda bi mogla da odgovori na zahteve kojima se veliki broj lidera kosovskih albanaca već nalazi na međunarodnim poternicama, dodaje se u saopštenju.

“Napominjemo da institucionalno nasilje koje se sprovodi nad srpskim narodom i uglednim Srbima ima za cilj da obeshrabri i onemogući našu borbu za pravo na život na svom kućnom pragu. Jedina stvar koja nedostaje u ovoj hajci protiv gospodina Radoičića jesu dokazi. Izmišljene i naručene priče kojima pokušavaju da uprljaju ugled gospodina Radoičića i ostalih Srba nisu i neće nikada biti dokazi. Ono što je Radoičićeva jedina krivica je to što je pokazao da ga Priština ne može kupiti niti uplašiti, i da je Srpska lista politički objedinila srpski narod u nameri da opstane i ostane na Kosovu i Metohiji” ističe se u saopštenju.

“Mesecima unazad, zbog poraza na međunarodnoj sceni u nameri da potvrde nekakvu svoju državnost, kosovski lideri pokušavaju da tu virtuelnu državnost demonstriraju primenom nasilja i disciplinovanjem Srba. Ipak, podsećamo ih na reči iz Gorskog vjenca kojima se opisuje naš narod “Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al’ zube polomi” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments