“Haradinajevi kamioni nisu pomoć već obmana”

Sve srpske radnje na severu Kosova su zatvorene, a tako će ostati do daljnjeg. Iz kamiona koje je poslaoHaradinaj niko ne kupuje. Petković: To je obmana.

Radnje koje su zatvorene u ponedeljak su prehrambene prodavnice, butici, ugostiteljski objekti,a rad su obustavili taksisti. Ne rade ni pekare ni benzinske stanice.

Namera predsatvnika Srba je da se te prodavnice ni ne otvaraju sve dok Priština ne ukine takse na srpsku robu.

U međuvremenu, stigli su kamioni s robom iz Albanije, ali te proizvode Srbi s Kosova u ponedeljak nisu kupovali. Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je za TV Pink rekao da je slanje dva kamiona sa robom na sever KiM “švercerski pristup Haradinaja” koji predstavlja provokaciju.

“Ta dva kamiona nisu pomoć već obmana. To dobro zna naš narod na KiM koji je sa prezirom odbacio sve što rade Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji, koji pucaju na srpske dobavljače, na kamione koji prevoze osnovne životne namirnice, hapse ljude”, rekao je Petković.

On je ukazao da na KiM već više dana nema mleka, mlečnih proizvoda, mesa, mesnih prerađevina, voća, povrća i da su zbog “terora Prištine” privrednici odlučili juče da zatvore radnje u srpskim opštinama na severu KiM.

Izvor Tanjug/B92

Comments

Pročitaj još