• Početna>
  • Vesti>

SL: Verbalni delikt za Srbe kao demonstracija “državnosti” Kosova

Povodom raspisivanja optužnice protiv Ivana Todosijevića, bivšeg ministra u privremenim prištinskim institucijama, zbog navodnog podsticanja i širenja nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, a povodom izjave vezane za slučaj “Račak” iz Srpske liste je izdato saopštenje u kome se kaže da je to najnoviji oblik pritiska Prištine na srpski narod i ugledne Srbe na severu Kosova i Metohije.

” Danas je Priština podigla optužnicu protiv gospodina Ivana Todosijevića, još jednom demonstrirajući silu i koristeći institucionalno nasilje radi disciplinovanja srpskog naroda. Podsećamo da pod geslom vladavine prava Prištine još niko nije odgovarao za brojne zločine nad Srbima, a mnogi osumnjičeni su na slobodi. Isto tako, 16 meseci niko nije procesuiran zbog prebijanja i otmice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i nanošenje telesnih povreda ministrima, poslanicima, gradonačelnicima….” navodi se u saopštenju.

U tekstu se dalje navodi da je Kosovo jedino mesto na svetu gde jedna etnička zajednica, Srbi, ne mogu dobiti pravdu za svoje žrtve, dok sa druge strane za Srbe se uvodi i verbalni delikt kako bi se demonstrirala nekakva “državnost” kosovskih institucija.

“Lideri kosovskih Albanaca moraju shvatiti da nikakva sila neće moći da natera Srbe da prihvate lažnu istoriju u kojoj su Srbi zločinci a srpske žrtve irelevantne” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još