Zatvorene Vidovdanske svečanosti u Velikom Ropotovu

Nekoliko stotina stanovnika Kosovskog Pomoravlja, kao i gosti iz centralne Srbije i Makedonije, prisustvovali su sinoć svečanom zatvaranju Vidovdanskih svečanosti u Velikom Ropotovu.

Ovogodišnje Vidovdanske svečanosti, devetnaeste po redu, bile su jedne od najposećenijih do sada, rekao je za RTV Puls zamenik gradonačelnika Raniluga Davor Petković.

“Trudimo se da Vidovdanske svečanosti iz godine u godinu postanu masovnije. Stiže nam sve više gostiju iz centralne Srbije i Makedonije, a ima ih i iz drugih republika bivše Jugoslavije”, rekao je Petković.

Prisutni su velikim aplauzom pozdravili pobednike sportskih takmičenja u više disciplina. 

Najveći aplauz dobio je stonoteniser iz Berivojca Boban Vasić, koji se nagrade odrekao u humanitarne svrhe, za lečenje devojčice Maje Cvetković iz Kmetovca.

Modna kuća Mona, inače dugogodišnji sponzor Vidovdanskih svečanosti, i ove godine je darivala i tri najlepše kosovke devojke, među kojima je bila i najlepša devojka Kosovskog Pomoravlja Jelena Nikolić. 

U umetničkom delu programa publici su se predstavili najbolji pevači i Kulturno-umetnička društva iz Kumanova, Skoplja, Bosilegrada, Berivojca i Raniluga, recitovala je sada već poznata recitatorka, učenica Osnovne škole “Desanka Maksimović” Nevena Jovanović iz Kosovske Kamenice, a nastupio je i majstor na guslama iz Beograda. 

Inače, tokom trajanja Vidovdanskih svečanosti održana je sada već tradicionalna Likovna kolonija “Vidovdanski kolorit”, na kojoj je učestvovalo dvanaestoro slikara, čije slike su predstavljene na izložbi uoči ceremonije svečanog zatvaranja.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još