Svečana promocija doktora nauka PU

Svečana promocija doktora nauka koji su ove godine odbranili doktorske disertacije na fakultetima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici održana je danas u sali rektorata.

Biografije promovisanih doktora nauka predstavili su dekani i prodekani fakulteta na kojima su odbranili svoje desertacije a svečanosti su prisustvovali i njihovi mentori kao i članovi porodica.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević je tom prilikom čestitao novim doktorantima i poručio da nam obrazovanje daje priliku da damo svoj doprinos kako bi svet postao bolje mesto za život.

“Opšte je poznata činjenica da je obrazovanje predstavlja temelj svih društvenih aktivnosti međutim kako bismo ga razumeli potrebno ga je definisati na pravi način. Uže posmatrano, obrazovanje možemo definisati kao proces usvajanja znanja, izgrađivanja veština i navika, razvoja sposobnosti, usvajanja sistema vrednosti i pravila ponašanja. Šire gledano, obrazovanje je permanentni proces koji traje tokom čitavog života i koji se sastoji iz stalnog prožimanja formalnog i neformalnog, individualnog i opšteg, duhovnog i materijalnog. Obrazovanje nam daje ne samo znanje iz različitinh oblasti nauka već i priliku da se izgrađujemo kao ličnosti i stičemo potrebne veštine a sve kako bismo dali svoj doprinos kako bi svet postao bolje mesto za život” rekao je rektor Vitošević.

Svečanosti su pristustvovali i dekan Filozofskog fakulteta Mirjana Lončar Vujnović, dekan Medicinskog fakulteta Suzana Matejić, prodekan Medicinskog fakulteta Aleksandar Jovanović, prodekan Fakulteta tehničkih nauka Jordan Radosavljević i prodekan poljoprivrednog fakulteta Branislav Ćirković.

Rektor Zdravko Vitošević je svečano promovisao deset doktoranata koji su odbranili svoje disertacije iz oblasti elektrotehnike, medicinskih, biotehničkih i filoloških nauka.

Članovi komisija pred kojima su doktori odbranili svoje doktorske disertacije su Desimir Knežević, Aleksandar Ćorac i Nenad Jovanović.

Za doktore nauka su proglašeni:

Aleksandra Ilić za doktora medicinskih nauka

Obrad Aničić za doktora nauka iz oblasti mašinskog inženjerstva

Aleksandra Pavić Panić za doktora filoloških nauka

Mirijana Kostić za doktora medicinskih nauka

Branko Gvozdić za doktora iz oblasti elektrotehnike i računarstva,

Andrej Šekularac za doktora biotehničkih nauka iz oblasti povrtarstva i ratarstva

Jelena Jović za doktora medicinskih nauka,

Vukoje Vukojević za doktora nauka iz oblasti  mašinskog inženjerstva,

Boban Biševac za doktora medicinskih nauka

Milena Jevtić za doktora tehničkih nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još