Mitrovački plesači u plesnoj reprezentaciji Srbije

Plesači Street Dance club-a Kosovska Mitrovica učestvovali su početkom juna meseca  na državnom takmičenju,  koje je u Beogradu, u Sava centru,  organizovala  Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO),  i vratili se sa mnoštvom pehara i medalja. Izvanredan plasman obezbedio im je mesto na svetskom prvenstvu, početkom jeseni u Češkoj.

U kategoriji dece Hip-hop Solo, prvo mesto osvojila je Katarnina Dejanović dok je drugo mesto zauzela Emilija Premović.  Prvo mesto osvojeno je i u kategoriji Hip-hop Duo – deca. I u kategoriji juniora, duo Nađa Savić i Anja Radović osvojio je prvo mesto, a i starija kategorija donela je nekoliko  nagrada –  Tea Savić, prvo mesto u Solo kategoriji, Duo – takođe prvo mesto i kategorija Produkcija prvo mesto. I u kategoriji Grupa, klub je dobio više plasmana, deca prvo mesto, odrasli drugo.

Tea Savić – prvo mesto solo – odrasli

„Ovim izvanrednim plasmanom, naša deca su izborila učešće na svetskom prvenstvu u okviru reprezentacije Republike Srbije. Ponosni smo na to “ kaže trener Zoran Janačković.

„U pitanju je takmičenje u modernim plesovima na kojem se biraju članovi reprezentacije naše zemlje za učešće na svetskom prvenstvu “Street Dance Show”. Ti plesači predstavljaće našu zemlju u septembru mesecu u Češkoj“  kaže Janačković.

Konkurencija je bila veoma oštra – 41 klub sa više od dve hiljade plesača.

„O najboljima je odlučivao pedesetočlani žiri. Bilo je tu sudija iz Italije, sa Kipra, iz Buhgarske, Bosne i Hercegovine i iz SAPO-a, i to govori o ozbiljnosti takmičenja a naša deca su bila izvanredna“ dodaje Janačković.

Troškove odlaska dece na ovo takmičenje snosili su roditelji, mada Janačković kaže da je inače lokalna samouprava spremna da pomogne.

Za uspešne plesače Street Dance club-a sa završetkom školske godine, počinje kraći predah a onda nastavljaju sa treninzima jer ih krajem septembra očekuje ozbiljan zadatak – doneti medalje Kosovskoj Mitrovici i sa svetskog takmičenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još