Mališani PU”Lane” održali završnu priredbu

Mališani  Predškolske ustanove “Lane”  iz  Zvečana održali su  završnu priredbu pod nazivom “Korak po korak do bukvara” u bioskopskoj sali Doma kulture “Trepča” u Zvečanu.

Program su otvorili predškolci koji su prigodnom recitacijom publici poželeli srdačnu dobrodošlicu.

Direktorica  PU’’Lane’’ Zorica Keljanović se uz zahvalnost deci , roditeljima i vaspitačima obratila i rekla da su svrha i cilj priredbe najlepši način da se isprate  predškolci  u školu, a time i proslavi uspešno završeni pripremni predškolski program.

‘’Našoj deci hoću da poželim puno zdravlja, srećan završetak pripremnog programa, srećan upis u osnovnu školu, uspeh na svim poljima,da pre svega budu dobri ljudi, da mi budemo ponosni na njih što su oni bili deo nas ‘’ rekla je Keljanović.

Novoizabrani gradonačenlik   Zvečana Vučina Janković obrativši se okupljenima poželeo je mališanima mnogo uspeha istakavši da je lokalna samouprava pripremila prigodne poklone za predškolce.

‘’Draga deco srećan polazak u školu. Polazak u prvi razred predstavlja prvi korak na putu odrastanja i nadam se da ćete na tom putu biti uspešni i da ćete dobijati najbolje ocene, ali nemojte da vam one budu jedino merilo vrednosti, neka ocene budu vaše merilo rada’’ rekao je Janković.

Ispred roditelja okupljenima se obratila I vaspitačima zahvalika  Marija Miljković .

Mališni su folklornom igrom iz ‘’Centralne Srbije’’,melodijama najmodernije svetske muzike ali i dramskim komadom ‘’Okršaj kod Koralova’’ očarali svojim igračkim ali i glumačkim umećem koje su kroz godine zajedno sa svojim vaspitačima izveštili.

U program su nastupili i najmlađi polaznici ustanove “Lane.

Predškolcima su na kraju svečanosti podeljeni pokloni  dar Opštine Zvečan.

Podsetimo, Predškolska  ustanova “Lane“od septembra će proširiti svoje kapacitete za još 60-oro dece, rekla je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice direktorka Zorica Keljanović.

Naime, aneksom ugovora sa Opštinom Zvečan izgrađen je novi objekat u dvorištu gde se nalazio stari, površine od 100 kvadrata.

„Dobili smo dve radne sobe što za nas znači mnogo, s obzirom da imamo 60-oro dece na listi čekanja, nadam se da ćemo u ovoj godini izaći svim roditeljima u susret i upisati svu decu koja se nalaze na listi čekanja“ rekla je Keljanović.

Izvor, slike: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još