Veselji: Zakoni važe za sve

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da niko na Kosovu neće izbeći vladavinu prava, uključujući i one koji su nosili uniforme i imali zvanične pozicije države Kosovo.

Komentarišući današnju akciju policije na severu Kosova, predsednik parlamenta je poručio srpskoj zajednici na severu da se suzdržavaju od reakcija i ne budu žrtve propagande.

 “Ne postoji važniji cilj za državu od garantovanja vladavine prava na teritoriji Republike Kosovo. Niko  neće biti van vladavine prava, uključujući i one koji su nošenjem uniformi i zvaničnih pozicija države Kosovo zloupotrebili svoj položaj. Čestitam policajcima na hrabrosti i dokazanom profesionalizmu. Izražavam  solidarnost sa povređenim policajcima kojima želim brz oporavak. Pozivam naše sugrađane srpske zajednice da se pridržavaju, da očuvaju mir i da izbegnu propagandu koja ima za cilj instrumentalizaciju akcije javnog reda u političke svrhe. Napori za uspostavljanje reda i zakona su najpre u njihovoj službi, jer se oni dugo osećaju ugroženim zbog prisustva organizovanog kriminala. Uveravam sve da je Republika Kosovo država svih njenih građana, bez obzira na etničku pripadnost i veru, i ostaje ozbiljno posvećena zaštiti prava i interesa svih svojih građana gde god oni žive”, izjavio je Veselji.

Izvor: RTK

Comments

Pročitaj još