• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije; “Velika Albanija” fašistički projekat poražen 1945.

“Kosovo i Metohija nikada neće biti deo Albanije. Nijedan pedalj Srbije to nikada neće biti. To smo rešili još u maju 1945. godine kada je poražen nacizam” kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Tači bi kao državljanin Srbije i predstavnik privremenih institucija u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija morao da zna da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom, i da je svaki oblik separatizma protivan normama domaćeg i međunarodnog prava” istakao je Đurić.

“Velika Albanija” je fašistički projekat, poražen 9. maja 1945. godine i ponovo pozivati na njeno stvaranje, i to na dan održavanja evropskih izbora, je šamar u lice Evropi, rekao je Đurić.

“Tim pre zapanjujuće je ćutanje međunarodnih zvaničnika na pozive na komadanje i rasparčavanje suverenih i međunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija. Bilo reakcije spolja ili ne, jedno je sigurno – projekat “velike Albanije”, koja komada i guta okolne države, biće poražen svaki put kada se pojavi na istorijskoj sceni” kaže Marko Đurić.

Podsetimo, Hašim Tači je juče iz Albanije poručio da će “u bliskoj budućnosti, zajedno živeti u jednoj zajedničkoj državi Kosovo-Albanija“. Tači je ujedno ponovio i svoje „životno obećanje“ o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu.

Izvor: Radio KM saopštenje

Foto: Radio KM

Comments

Pročitaj još