SL: Napadi na Vučića i Srpsku listu dolaze od albanskih političara sumnjive prošlosti i opozicionih lidera sumnjive imovine

U ponedeljak 27. maja u Narodnoj skupštini Republike Srbije srpsko državno rukovodstvo predvođeno predsednikom Aleksandrom Vučićem, će sa poslanicima, kao narodnim predstavnicima analizirati izveštaj o borbi za Kosovo i Metohiju, kao najvažnijem nacionalnom i državnom pitanju, podsetili su danas iz Srpske liste.

U saopštenju ove stranke istovremeno izražavaju neslaganje sa predstavnicima opozicije koji ovaj događaj ne podržavaju. U nastavku teksta, prenosimo saopštenje u celosti.

“U isto vreme, predstavnici nekadašnjeg režima, koji su do 2012. godine činili sve da problem Kosova i Metohije reše na štetu Srba, i njihovi pipci oličeni u Slaviši Ristiću, Radi Trajković i Jakšićima pokušavaju da najprizemnijim uvredama i napadima na predsednika Vučića i Srpsku listu prikriju tragove svojih nedela kojima su urušavali pregovaračke pozicije Srbije i zajedno sa prištinskim ekstremistima ugrožavali opstanak srpskog naroda.

U ime srpskog naroda javno im poručujemo da su svi njihovi planovi čista laž i obmana, jer smo imali prilike da na delu vidimo njihove planove kada su u martovskom pogromu 2004. godine gorele srpske crkve i srpska sela, ili kada su Albanci proglašavali nelegalnu nezavisnost a oni su ć, umesto da zaštite nedužan narod, uništavali Beograd i Kosmet menjali za patike iz izloga.

Znaju Srbi kakav je plan imao Boris Tadić, dok smo mi strepeli za goli život i doživeli na stotine napada, u kojima su stradali naše najbolje kćeri i sinovi, on se kao paun šetao po Rumuniji i ostatku Evrope.

Javnost u Srbiji podsećamo da napadi na predsednika Vučića i Srpsku listu dolaze od albanskih političara sumnjive prošlosti i opozicionih lidera sumnjive imovine. I jednima i drugima je zajednička mržnja prema Vučiću, Srpskoj listi i Srbiji.

Svesni smo da pobeda srpskog jedinstva na izborima 19. maja nije deo plana koji su skovali Jeremić, Đilas, Tadić, Ristić, Jakšić, Trajkovićka i ostali sa albanskim liderima, ali im se zbog toga nećemo izvinjavati.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments