• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Pripremili smo snažne mere kao odgovor Prištini

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji. Pripremili smo jake mere ograničenog karaktera kao odgovor na ponašanje Prištine, ali ćemo sačekati sastanak u Parizu, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Beograd spremio mere protiv Prištine, koja je uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu. 

“Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu”, rekao je Vučić.

Vučić je razgovarao prethodno sa Srbima nakon što su kandidati Srpske liste ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Sastanku u Palati “Srbija” prisustvovalo je oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je juče na RTS-u da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni slušajući stav Srba sa Kosmeta.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još