Vučić: Mnogo vam hvala za važnu pobedu, za odluku da se borite za svoj opstanak

Kandidati Srpske liste za gradonačelnike opština na severu Kosova proglasili su ubedljivu pobedu u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Okupljenima u Severnoj Mitrovici telefonom se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Vučić je čestitao Srpskoj listi na pobedi i zahvalio svim građanima na severu Kosova i Metohije koji su izlaskom na izbore to omogućili.

“Ovo je najbolja potvrda politike jedinstva. Želim da zahvalim svima koji su izašli na izbore na KiM u našoj zemlji, u našoj Srbiji”, rekao je Vučić u telefonskom obraćanju.

On se zahvalio građanima što su glasali bez obzira na to što su ih sa različitih strana, kako je rekao, ubeđivali da ne glasaju.

“Iako provocirani od svih da na izbore ne izađu, da nije važno ni ko će da ih predstavlja, jer nemamo šansu naši ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore”, rekao je Vučić putem spikerfona nakon što ga je pozvao Goran Rakić.

“Ogromno hvala svim tim ljudima koji su na izbore izašli i hvala za veliku podršku koju je Srspak lista dobila. I u Mitrovici, i u Zvečanu, i u Leposaviću i u Zubinom Potoku. Ne zato što smo time rešili sve naše probleme. Nismo, ali smo pokazali da ćemo zajednički jedinstveno da se borimo za rešavanje tih problema i za interese našeg naroda”, istakao je Vučić.

“Mislim da posle svih pretnji, posle svih ucena i posle svih užasnih uvreda, praznih i teških reči koje su protiv Srpske liste i protiv svih nas izgovarali i Albanci, ali i neki Srbi, da je ovo najbolja potvrda politike jedinstva, politike borbe za naše vitalne nacionalne interese i za naše najvažnije državne interese”, rekao je Vučić.

“Mnogo vam hvala za važnu pobedu, za važnu odluku da se borite za svoja ognjišta, za svoj opstanak. Vi ste oni koji danas čuvate KIM. Ima mnogo onih koji bi da vam drže pridike kako bi to trebalo da se ponašate koga bi trebalo da podržavate, šta bi to trebalo da činite, ali sam vam ja zahvalan jer vi živite na KIM, jer vi čuvate naš narod od nestanka. Hvala vam na svemu tome”, dodao je.

On je poručio predstavnicima Srpske liste da će se narednih dana videti u Beogradu, pre sednice Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji sa kojima će, kako kaže, da razgovara o tome šta im je činiti u budućnosti.

“Da se pripremimo i za Pariz i za sve sastanke i da budemo apsolutno jedinstveni, da verujemo jedni drugima i da pokažemo da srpska sloga i srpsko jedinstvo pobeđuju i da niko srpski narod i Srbiju ne može da uništi i pobedi”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije im je zahvalio na ogromnoj energiji i entuzijazmu koji su pokazali uprkos svim mukama i teškoj atmosferi.

“Hvala na tome, a onoliko koliko mogu da vam obećam to je da ću zajedno sa vama i kada je teško i kada bude teže od onoga što očekujete uvek biti. Zajedno sa vama ćemo biti i mi iz Beograda i iz drugih delova Srbije i borićemo se i za vaš opstanak i za našu državu Srbiju”, rekao je.

“Živeo naš narod na KIM i živela naša Srbija. Sve najbolje vam želim, čestitam još jedanput, rekao je Vučić na kraju”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kontakt plus

Comments