Rakić: Pobeda srpske liste, pobeda srpskog naroda

“Proglašavam pobedu Srpske liste, pobedu srpskog naroda” počeo je obraćanje posle zatvaranja biračkih mesta i proglašenja pobede Goran Rakić kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice na vanrednim izborima.

“Nije uspeo bojkot opozicije uz pomoć nekih kvazi satelita ovde na terenu. Srpska lista je osvojila osvojivši preko 90 posto glasova u sve četiri opštine na severu. Prema nezvaničnim podacima , ukupno na u sve četiri opštine Srpska lista je osvojila 94,24 posto glasova .U Severnoj Mitrovici je taj procenat 90,18 %, što znači da je u odnosu na prošle izbore 2017. godinu 1765 glasova više.

“Nije uspeo poziv na bojkot opozicije koji je želeo da srpski narod da nas gurne u ruke Prištine i da nas ostavi ovde na cedilu. Hvala državi Srbiji, Marku Đuriću, Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije na apelu jer su oni pozvali srpski narod na jedinstvo, a Srbi na Kosovu i Metohiji su poslušali apel i pokazali veliku odgovornost i u velikom broju masovno izašli na ove izbore i svoj glas dali za svoju državu, za svoju porodicu i svoju decu,rekao je Rakić.

Ova radost i zadovoljstvo na licima građana i Kosovske Mitrovice i Leposavića i Zvečana i Zubinog Potoka nije radost zbog pobede na lokalnim izborima, Nego je radost zbog našeg jedinstva, jer jedinstvo smo pokazali Prištini i međunarodnoj zajednici i opoziciji, da kada smo složni i jedinstveni i zajedno uz državu Srbiju da možemo sve.

Osmeh na licima građana je odgovor Prištini na anticivilazacijske takse koje su uveli srpskom narodu, odgovor na Statut o Trepči koji su doneli, odgovor Prištini na montirani proces protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića. Ne samo montirani proces, protiv pokušaja ubistva i on je zajedno sa nama odneo ovu pobedu danas , pobedu srpskog naroda. I ako nije ovde, brate, veliki pozdrav”,rekao je Rakić .

” Ovim smo pokazali da smo na ovim prostorima ojačali i državu Srbiju i srpski narod. Želim da pozdravim i Marka Đurića i njegov tim koji su bili sa nama sve vreme.

Rakić je pozdravio i predsednika Aleksandra Vučića uz poruku “Živ nam bio i pozdravljamo te našim srdačnim pozdravom Aco Srbine” rekao je u obraćanju Rakić dok su okupljeni nastavili da uzvikuju pozdrav “Aco Srbine.

Na kraju se zahvalio građanima na odgovornosti, što su kako je rekao shvatili koliko je bilo važno izaći na ove izbore , jer je neko tamo u Šrištini mislio da ćemo mi poslušati te kvazi političare , opoziciju da bbojkotujemo ove izbore i da ove opštine vodi neko drugi , i ti drugi bi nas udalji od naše matične države. Nažalost, nije im uspeo plan, Srbija je i dalje ovde na severu, sever je uz Srbiju i danas smo jači nego juče, reči su kojima je Rakić završio obraćanje.

Kandidat za gradonačelnika u opštini Zubin Potok Srđan Vulović je rekao da proglašava pobedu Srpske liste u Zubinom Potoku sa rezultatom 95.45 procenata.

“Kolašinci nisu danas glasali, ovo je za njih danas bio referendum, ovo je za njih bio plebiscit za šta su i za koje carstvo će se opredeliti . Naše carstvo je ovde, naša država je država Srbija, mi sa ovih prosotora nemamo nameru da idemo nigde , mi se osećamo svoj na svome i to moraju da shvate i Priština i Brisel i ceo svet . Mi Srbi na Kosovu i Metohiji smo svoj na svome i zato želim da im poručim da nas ne pritiskaju, jer što nas više pritiskaju mi ćemo biti sve odlulniji, jer odavde ne idemo nigde, jer odavde nema dalje, rekao je Vulović.

Janković: Pokazali smo kako se brane srpski interesi ovde

“Mi smo na jedan dostojanstven način pokazali kako se brane srpski interesi ovde, rekao je Vučina Janković, kandidat za gradonačelnika Zvečana i zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću, direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, ali prvenstveno Zvečancima koji su glasajući za Srspku listu trasirali put za nove pobede, rekao je Janković.

Prvi ću ja da stanem ispred Srpske liste u Zvečanu i svojim radom potruditi se da opravdam poverenje koje su mi građani dali “,rekao je Janković i istakao da je u Zvečanu Srpska lista osvojila 94.2 odsto glasova što je u brojkama 1402 glasa više u odnosu na 2017.godinu.

Zoran Todić, kandidat Srpske u Leposaviću rekao je da je dokazano da se uz slogu i jedinstvo ima izvesna bolja budućnost . “Danas su Srbi birali opstanak srpskih opština u našim rukama, rekao je Todić i zahvalio se rukovodstvu države Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem koji je sve ovo vreme uz srpski narod , ali i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, kao i Vladi Republike Srbije.

“Srbi danas nisu dozvolili da institucije Albanaca iz Prištine, koje su u zadnjem periodu učinile sve kako bi zbrisale Srpsku listu sa političke scene , nisu uspeli, zahvaljujući našim građanima, severa Kosova i Metohije” rekao je Todić i zahvalio se građanima Opštine Leposavić koji su kako je istakao razumeli potrebu da izađu u ovolikom broju na izbore što izborni rezultata i govori” rekao je dodajući da je Srpska osvojila 98 odsto glasova. To je preko od 7 hiljada glasova, ili 2 160 više u odnosu na prethodne izbore” rekao je Todić.

Naglašeno je da su ovo nezvanični rezultati koji stižu od članova biralkih odbora Srpske liste , te da je izborni dan protekao u najboljem mogućem redu.

Izvor i fotografije: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još