Četvrti dan kampanje: Rakić otvorio Sportsku halu

Mitrovački sportisti od danas imaju svoj krov nad glavom. Kandidat Srpske liste za  gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić, svečano je danas otvorio novosagrađenu Sportsku halu.  Rakić se pre svega obratio sportistima našeg grada koji su kako je rekao, najbolji ambasadori Kosovske Mitrovice u zemlji i svetu. Poželeo im je da nastave da nižu sportske uspehe.

„Nećete više biti podstanari. Dosad ste svoje sportske aktivnosti i takmičenja morali da održavate u Zubinom Potoku, Leposaviću, Raški pa čak i Novom Pazaru. Odsad, ovde ste vi domaćini i verujem da ćete i na ovom mestu biti osvajači medalja“ poručio je Rakić.

Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač zahvalio je u ime svih sportista sa ovog podneblja gradonačelniku Rakiću i pozvao sve građane da u nedelju izađu na izbore i obave svoju građansku dužnost.

Nakon otvaranja Sportske hale, Rakić je sa pomoćnikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju  Damjanom Jovićem posetio Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica  i tom prilikom uručio direktoru ove zdravstvene ustanove Milošu Mirkoviću najsavremeniji  aparat za utvrđivanje niske koncentracije teških metala u hrani vodi i predmetima za opštu upotrebu – Atomski apsorpcioni spektro-fotometar.

„Uručili smo danas najmoderniji aparat za sanitarnu hemiju, vredan oko 8 miliona dinara koji je donirala Vlada Srbije. Danas doniramo i dva nova vozila a ovih dana stići će i treće. Neće to biti kraj. Nastavićemo da podržavamo sve naše institucije na severu pokrajine i veoma nam je važno da te institucije budu u sigurnim rukama“ rekao je Jović i još jednom pozvao građane da kako je rekao“shvate apel svoje države i da u nedelju podrže jedine ljude koje  Vlada Srbije prepoznaje kao jedine pouzdane partnere, a to su kandidati Srpske liste“.

„U ime zaposlenih, zahvaljujem Vladi Srbije na značajnoj donaciji i pozivam sve građane severne Mitrovice i radnike da izađu u nedelju na izbore i glasaju za našeg kandidata Gorana Rakića“ rekao je Mirković.

Sutra, poslednjeg dana kampanje, u sve četiri opštine na severu Kosova, u kojima će se u nedelju birati gradonačelnik, biće održana završna konvencija. U Kosocvsjkoj Mitrovici, ona će biti održana u 12h u Mitrovačkom dvoru.

Comments

Pročitaj još