• Početna>
  • Vesti>

Treći dan kampanje u K. Mitrovici – Rakić u poseti FTN-u i KBC-u

U okviru trećeg dana kampanje, kandidat Srpske liste za gradonačelnika Severne Mitrovice Goran Rakić obišao je sa predstavnicinma Kancerlarije za Kosovo i Metohiju i Kancelarije za javna ulaganja Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Rakić se u društvu pomoćnika direktora Kancelarije za KiM Damjana Jovića, sastao sa dekanom ovog fakulteta prof. dr Nebojšom Arsićem i v.d. rektora Univerziteta prof. dr Zdravkom Vitoševićem.

Na sastanku je bilo reči o projektnim ulaganjima Vlade Srbije i Kancelarije za KiM, posebno onim koji se odnose na unapređenje uslova rada Univerziteta, odnosno Fakulteta tehničkih nauka.

„Tu pre svega govorimo o projektima rekonstrukcije zgrade bolnice u Kosovskoj Mitrovici, izgradnji nove zgrade Univerziteta, rekonstrukciji zgrade FTN-a i izgradnji zgrade Instituta za sudsku medicinu pri Medicinskom fakultetu ovde u Kosovskoj Mitrovici. Svi ti projekti vredeće verovatno preko 15 miliona evra“ rekao je nakon sastanka pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović.

On je naglasio da su tokom današnjeg susreta definisani rokovi i dinamika radova. Takođe je napomenuo da je ono što je dosad urađeno – rekonstrukcija fasade zgrade FTN-a, završeno zahvaljujući lokalnoj samoupravi, tj. doskorašnjem gradonačelniku Goranu Rakiću.

Dekan FTN-a prof. dr Nebojša Arsić istakao je odličnu saradnju koju ova visokoškolska ustanova ima sa lokalnom samoupravom a koja sada evoluira u saradnju sa Kancelarijom za KiM tj. Vladom Srbije, čime će fakultet dobiti prostor za Inkubator centar i Biznis centar u kojima će budući stručnjaci sticati znanja o preduzetništvu.

„Za nas je kao Univerzitet jako bitno da smo se dogovorili o izradi projekta za buduću zgradu rektorata i fakulteta koje će se nalaziti na mestu stare škole „Branko Radičević“. Definisali smo rokove, zadužili ljude koji će da rade, tako da se nadamo da ćemo u saradnji pre svega sa Kancelarijom za KiM  i Kancelarijom za javna ulaganja, uspeti da u predviđenom roku realizujemo sve što je obećano, u smislu izgradnje i Univerziteta i šire“ rekao je Arsić.

U nastavku dana, Rakić i predstavnici Kancelarije za KiM i Kancelarije za javna ulaganja, obišli su Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, gde je bilo više reči o detaljnoj rekonstrukciji bolničke zgrade.

Direktor KBC-a dr Milan Ivanović zahvalio je dosadašnjem gradonačelniku na pomoći koju je kao prvi čovek lokalne samouprave pružio ovoj zdravstvenoj ustanovi, posebno u situacijama kada je ona bila u teškom deficitu sa lekovima i sanitetskim materijalom.

„Zahvaljujem i na velikoj pomoći u nabavci i isporuci medicinskih aparata i opreme. To nikada nije ni prestalo i sada je u toku nabavka novih aparata. Danas smo razgovarali i o rekonstrukciji ovog objekta – 20.000 metara kvadratnih bolničkih zgrada“ rekao je Ivanović i podsetio da je rekonstrukcija odnosno proširenje zgrade  Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici završeno, takođe zahvaljujući sredstvima Opštine Severna Mitrovica.

Za četvrtak, 16. maj u 12h, najavljeno je otvaranje novosagrađene Sportske hale u Kosovskoj Mitrovici.

To je četvrti, pretposlednji dan predizborne kampanje, koja će biti završena u petak, 17. maja.

Izbori za gradonačelnika četiri opštine na severu Kosova zakazani su za nedelju, 19. maj.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još