• Početna>
  • Vesti>

Predizborna kampanja na severu Kosova teče bez zabeleženih neregularnosti

Predizborna kampanja u opštinama na severu Kosova teče bez problema i nisu zabeležene neregularnosti, saopštio je na konferenciji za novinare u Severnoj Mitrovici Srđan Milojević, koordinator koalicije  organizacija za posmatranje izbora “Demokratija na delu” .

Istakao je da beleže aktivnosti svih političkih subjekata u svim opštinama.

Podsetimo, po jednog kandidata u četiri severne opštine imaju Srpska lista, Demokratska partija Kosova i Samopredeljenje, što je ukupno 12 .

Štampani su promo materijali, postavljeni štandovi, a održano i nekoliko tribina, rekao je Milojević i dodao da imaju odličnu saradnju sa Opštinskom izbornom komisijom sa kojom koordinišu rad i praćenje političkih aktivnosti.

Centralna izborna komisija verifikovala je u ponedeljak konačan broj birača za 4 severne opštine  i on iznosi  57 983 birača , što je za 970 više  u odnosu na izbore 2017.godine.

Pravo glasa u Severnoj Mitrovici ima 22 055 birača, dok je taj broj u  Leposaviću  18 164 birača, Zubinom Potoku 8 539 i  Zvečanu 9 229.

Pravo glasa imaće i 793 lica koja su podnela zahtev za glasanje iz Srbije, dok je za 263 lica zahtev odbijen zbog nepotpune dokumentacije i kako je Milojević istakao nepotvrđenog identiteta osoba koje su predale zahtev za glasanje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još