• Početna>
  • Vesti>

Veliki broj vernika pisustvovao ponoćnoj liturgiji u manastiru Banjska

Radost Hristovog vaskrsenja obasjala je i drevnu svetinju manastir Banjsku, zadužbinu kralja Milutina iz 14. veka. Ovaj hram kroz vekove je rušen i uništavan, ali isto tako i vaskrsavao voljom Božijom i danas sija u punom sjaju.

Nakon ophoda oko crkve noseći svetlost nad svetlošću, Blagodatni oganj,  mnogobrojni vernici prisustvovali su svetoj Vaskršnjoj liturgiji koju je služio otac Danilo, iguman Banjske. Oni koji su se pripremili kroz post  i čineći dobra dela primili su svetu tajnu pričešća.

“Još jedan Vaskrs ovde na Kosovu i Metohiji, nadam se da se i u ostalim svetinjama okupio ovoliki broj vernika kao i ovde u našoj Banjskoj. Nadam se da ćemo i narednih godina u miru i veselju da dočekamo Vaskrs i da ćemo pre svega da obnovimo i širimo narod po celoj teritoriji KiM, da i u ostalim svetinjama bude naroda kao i ovde. Čestitam Vaskrs svim Srbima po celom svetu, kao i u Republici Srpskoj”, rekao je za TV Most jedan od prisutnih vernika.

Iz drevne Banjske na najveći  pravoslavni praznik Vaskrs poslate su poruke za mir među ljudima, jedinstvo i opstanak Srba na svetim kosovskim prostorima.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još