• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Pet meseci bez ikakvih dokaza u pritvoru, poraz kosovskih institucija i međunarodnih organizacija

Foto: Srpska lista

Srpska lista podsetila je da je danas peti dan kako Marko Rošić i Nedeljko Spasojević štrajkuju glađu u zatvoru u Gnjilanu sa zahtevom da se prebace u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici.

“Držati nevine ljude pritvorene bez ikakvog osnova je poraz ne samo kosovskih institucija već i svih onih međunarodnih organizacija kojima su puna usta poštovanja ljudskih prava” ističe se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista dodaje da “u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku naši sugrađani su bez ikakvih dokaza zatočeni usled političkih igara Prištine, i odvojeni od svojih porodica. Iako je prošlo više od pet meseci od brutalnog upada i neosnovanog pritvaranja naših sugrađana tužilaštvo nije našlo nijedan dokaz kojim potvrđuju svoje insinuacije o umešanosti Marka i Nedeljka u zločin koji se dogodio. Takve dokaze je nemoguće naći jer i ne postoje”.

“Srpska lista zahteva da se Marko Rošić i Nedeljko Spasojević najhitnije puste da se brane sa slobode, a za svako eventualno narušavanje njihovog zdravstvenog stanja smatraćemo odgovornim kosovsko pravosuđe”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još