• Početna>
  • Vesti>

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi obeležena “Studenstka nedelja”

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici nizom aktivnosti obeležavaju ,,Studentsku nedelju”. U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi i Kliničko bolničkim centrom u Kosovskoj Mitrovici organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi. Za sutra najavljuju svečanu akademiju i predstavu koja će biti održana u Mitrovačkom dvoru.

Humanitarna  akcija dobrovoljnog davanja krvi studenata Prištinskog univerziteta još jedan je pokazatelj koliko su studenti svesni činjenice da krv znači život. Pokazujući time nesebičnu brigu, kažu da žele da prikupe što više jedinica ove dragocene tečnosti neophodne za normalno funkcionisanje i obavljanje operacija u KBC Kosovska Mitrovica.

Student prorektor Prištinskog univerziteta Nemanja Biševac kaže za TV Most da je odziv studenata uvek dobar.

“Što se tiče današnjeg dana očekujemo preko 30 jedinica krvi. Naravno ovo je samo jedna od akcija tokom obeležavanja Dana studenata u našoj studentskoj nedelji. Pošto je sutra zvanično Dan studenata, 23. april Svetski dan knjige koji mi poslednjih godina obeležavamo kao Dan studenta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, biće održana u 12 časova svečana akademija na kojoj očekujemo mnogo zvanica, pre svega sa našeg i drugih Univerziteta, ali i predstavnike Kancelarije za KiM, ministre lokalne samouprave i veliki broj studenata. Priredićemo jedan atraktivan kulturno umetnički program i obeležavanje Dana studenata završiti igranom predstavom “Hor bečkih dečaka” u Mitrovačkom dvoru”, rekao je Biševac.

Dr Mirjana Vukadinović,  magistar transfuziolog, pohvalila je studente koji, kako kaže, dolaze sa velikim entuzijazmom i velikim poletom znajući da će nekome pomoći.

“Polazeći od tog postulata da se krv daje na principu humanosti, dobrovoljnosti, altruizma znači još i ovaj put mogu da pohvalim studentsku populaciju, i da oni motivišu ostale sugrađane da budu ovako humani, da se sa ovakvim načinom rada i saradnje odazivaju na naše pozive i apele”, kaže Vukadinović.

Studenti Pristinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici akciju dobrovoljnog davanja krvi organizuju najmanje tri puta godišnje.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još