• Početna>
  • Vesti>

Vučević u Gračanici: Koliko vas ima ovde, toliko ima Srbije na KiM

U Domu kulture u Gračanici održan je sastanak potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića  i predstavnika opštinskih i mesnih odbora SNS.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović poželeo je dobrodošlicu gradonačelniku Novog Sada i potpredsedniku SNS Milošu Vučeviću.

„Želim da kažem da ćemo mi ovo prijateljstvo da negujemo i da ćemo ga podizati na sve veći nivo“, poručio je Popović.

Miloš Vučević je istakao da je grad Novi Sad 2013. godine sa opštinom Gračanica uspostavio iskrene i dobre prijateljske odnose, koji sečuvaju i neguju, a radi se i na unapređivanju istih.

„To je jedan od planova koji je Kancelarija za Kosovo i Metohiju  tada definisala da gradovi iz centralne Srbije nađu srpske opštine ovde na Kosovu kao prijateljske i eto Novi sad se opredelio za Gračanicu, kao naslednika Prištine. Bili smo zajedno i kada je bilo lepo i kada je bilo manje lepo kao braća, kao prijatelji koji su uvek zajedno“, istakao je Vučević.

On je okupljenima u gračaničkom Domu kulture preneo pozdrave predsednika Vučića i istkao da svi oni kojima je narod poverio neki mandat imaju ogromnu odgovornost.

„Ja sam došao da vas pozdravim, prenesem pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vučića i da vam se zahvalim na svemu što ste činili i što radite na očuvanju našeg naroda na ovim prostorima, na očuvanju Gračanice i celokupnu teritoriju koju pokriva ova opština. Svi vi koji ste dobili neki mandat od naroda nosite veliki teret, ali pre svega, i veliku odgovornost. Izdržali ste 20 godina od kako naša država ne funkcioniše u punom kapacitetu ovde, 20 godina je prošlo od NATO agresije, 20 godina velikih bolova i izazova ali uprkos svemu tome vi ste tu“.

„Pre podne sam bio sa našim prijateljima iz Kosovskog pomoravlja i ono što sam rekao njima hoću da kažem i vama, a to je da koliko vas ima ovde toliko ima Srbije na Kosovu i Metohiji, bez naroda nema ni Srbije, jer bez naroda ništa ne vredi“, poručio je Vučević.

Vučević je, između ostalog, poručio da su pred državnim rukovodstvom tri nedelje velikih izazova u okviru kojih će biti većih skupova gde će se razgovarati, pre svega, o Kosovu i Metohiji. Predsednik Vučić ide oko Vaskrsa u Kinu gde će se susreti sa kineskim i ruskim predsednikom i odmah po povratku ide u Berlin, gde će se takođe razgovarati o Kosovu. On je istakao da niko više ne pritiska Prištinu da ukine taksu, a pojačavaju se pritisci na Srbiji da se nastave pregovor.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još