Dermatološki pregledi u akciji “Euromelanom Day” u maju na studenskoj poliklinici

“Naša zemlja se i ove godine pridružuje velikoj akciji “Euromelanom Day” koja se organizuje širom Evrope u cilju prevencije nastanka melanoma i promena na koži kao i pregleda istih. Studentska poliklinika Prištinskog univerziteta je jedna od ustanova koja učestvuje u ovoj akciji”, rekla je za naš jutarnji program prof.dr.Milijana Relić koja je u timu dermatologa koji će vršiti preglede na dan euromelanoma u našem gradu.

“U timu su još dve moje koleginice, Dr.Tatjana Radević i Dr.Dragica Đorić a sa nama će raditi i dermatolozi KBC-a u Kosovskoj Mitrovici. Moramo na vreme da se organizujemo i obavestimo pacijente, kako bi organizatori imali uvid u broj koji je prijavljen. Naglašavam , da su preventivni pregledi kože i pigmentnih promena na koži od velikog značaja i to jeste cilj ove akcije.Svi imamo bar jedan mladež na telu, kože je najveći organ tako da jeste stavljen akcenat na promene u vidu mladeža ali imaćemo i ostale preglede i delićemo propratni materijal ,kako samopregledati svoju kožu, zašto je to neophodno, ko je u većem riziku, i tako dalje”, dodala je profesorka Relić

Prof.Dr. Milijana Relić je usput odgovorila na pitanje oko izlaganja sunčevom zračenju,gde je izjavila da je umerenost u svemu neophodna pa tako i kod sunčanja, koje ako je preterano i te kako zna da ostavi posledice koje plaćamo i posle mnogo godina, pa se stoga ne kaže slučajno da “koža pamti”.

Sve informacije oko zakazivanja pregleda možete dobiti na sajtu euromelanom day , ali i u razgovoru ponovila da svi koji žele mogu da zakažu pregled i odaberu lekara od gore pomenutih od 3 do 5.maja u vremenu od 8 časova ujutru i to putem call centra 0800 222 888. Profesorka Relić je uozorila da pacijenti to urade na vreme a i informacija ide ranije zbog predstojećih praznika.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments