• Početna>
  • Vesti>

Todosijević: Priština pokušava da na važne pozicije dovede ljude koji će slepo slušati

Gost informativne emisije “Dan” na TV Most bio je bivši ministar u Vladi Kosova i član Srpske liste Ivan Todosijević koji je govorio o jučerašnjoj  smeni sa ministarskog mesta, kao i o odluci Srpske liste da učestvuje na izborima na severu Kosova i Metohije  koje je raspisao Hašim Tači.

„Posle smene ministra Rikala ja sam i očekivao takav sled događaja. To je samo pokušaj institucija u Prištini da na neke važne pozicije dovedu neke ljude koji će slepo slušati naredbe iz Prištine. Sa mnom takva situacija nije bila. Ja i kolege iz Srpske liste smo čvrsto vezani za državu Srbiju i u koordinaciji sa njom donosimo sve odluke, kao što je ova odluka danas da izađemo na izbore. Bojim se da će danas, posle ovakve odluke, pritisci biti još veći“, kaže Todosijević.
Na današnju odluku da učestvuju na izborima koje je raspisao Hašim Tači, Todosijević kaže da su on i ljudi iz Srpske liste spremni da ponovo stanu u zaštitu srpskih interesa na KiM.

“Mi smo odlučili da našom voljom izađemo na izbore , nisu nas konsultovali kad su raspisivali izbori, imali smo dve mogućnosti : ili ne izači i dopustiti nekom drugom sa 50 ili 100 glasova uzme sudbinu našeg naroda u svoje ruke, ili da opet stanemo u zaštitu naših interesa i da, pored svih opstrukcija koje dolaze iz Prištine izađemo na te izbore, složno, jedinstveno i da pokušamo na taj način da zaštitimo interese na prostoru Kosova i Metohije”, naglašava Todosijević.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još