Održan “Venčev sabor dece” na Šari

U organizaciji Ansambla “Venac”, Doma kulture “Sveti Sava“ u Štrpcu i Ski centra Brezovica, juče je održan “Venčev sabor dece” na Šari, na kome je učestvovalo preko 250 dece iz pet Venčevih Dečijih ansambala, kao i Omladinski ansambl “Venac”.

Zahvaljujući Ski centru Brezovica, pre samog koncerta deci je obezbeđen obilazak Ski centra, gde su uživali u sankanju i igrama na snegu, kao i u besplatnoj vožnji žičarom.

Nakon obilaska Ski centra na Brezovici, deca su bila smeštena u Domu kulture “Sveti Sava” u Štrpcu, gde su u jednoj izuzetno veseloj atmosferi, uz igru i pesmu započeli pripreme za sam koncert.

Na koncertu se publici u prepunom Domu kulture predstavilo svih pet Venčevih Dečijih ansambala, Omladinski ansambl VENAC, kao i gost koncerta kulturno-umetničko društvo “Mladost” iz Gotovuše, publika je u Domu kulture, gde se tražilo mesto više, uživala u narodnim igrama i pesmama iz Srbije koje su naši Venčići sa puno ljubavi i dušom izneli na sceni, što je oduševljena publika nagrađivala aplauzima.

Koncert je započet pesmom “Mi smo deca neba” a završen je pesmom “Sini jarko sunce sa Kosova” koju je izvelo preko 200 dece koja su učestvovala u programu, a kod publike izazvala duboke emocije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još