“Dan otvorenih vrata” u KBC Kosovska Mitrovica

Povodom Svetskog dana zdravlja, koji se obeležava danas, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je organizovalo “Dan otvorenih vrata” u svim zdravstvenim ustanovama.

U Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, u terminu od 8 do 16 časova, građani mogu da provere svoje zdravstveno stanje.

“Kod nas svakog dana mogu doći pacijenti jer to nije kao u većim centrima, kao što je Beograd gde ljudi do klinike teško dolaze a nekad ne mogu da dođu i zbog toga je organizacija takva u većim gradovima. Pacijentima su vrata otvorena 24 sata i svakom pacijentu koji bude došao biće pruženi pregledi i pomoć i niko neće ostati uskraćen” rekao je dežurni doktor Zoran Spasojević.

Svi građani, kao i oni bez zdravstvenog osiguranja, mogu da obave ORL i kardiološke preglede, izmere krvni pritisak, urade EKG i provere nivo šećera u krvi.

Spasojević je ocenio da su ovakvi projekti Ministarstva zdravlja itekako korisni i nada se da će ih još biti u budućnosti i tom prilikom apelovao na građane da kada osete simptome što pre idu kod lekara.

“Sami pacijenti bi trebalo da što češće dolaze na preglede, pogotovo kada je u pitanju neka “podmukla” bolest. Ako ta bolest traje od 4 do 6 nedelja potrebno je da se urade sve detaljne pretrage da se nešto ne bi propustilo jer kada bolest uzme maha, nažalost, možda posle bude kasno” poručio je Spasojević.

U zdravstvenim ustanovama u kojima nisu organizovani kompletni pregledi, građanima je omogućeno da obave razgovor s lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja i konsultuju o zdravstvenum tegobama i terapiji.

Pregledi se obavljaju i u Domovima zdravlja u Zubinom Potoku kao i u Leposaviću.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još