Haradinaj: Priština će uvek biti zahvalna NATO i SAD

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj saopštio je na svom “Fejsbuk” profilu da je posalo pismo generalnom sekretaru NATO, Jensu Stoltenbergu kojem je poručio da će građani Kosova uvek biti zahvalni SAD i Alijansi.

Haradinaj je Stoltenbergu, kako navodi, pisao povodom obeležavanja 70. godišnjice postojanja Alijanse u kojem pominje i NATO agresiju na Srbiju 1999, za koju kaže da je imala cilj da odbrani Kosovo od, kako navodi, “genocida, ubistava i terora”.

“Narod Kosova će uvek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO-a , naveo je Haradinaj na Fejsbuku i dodao da nakon dve decenije građani Kosova žive kao slobodni ljudi s evroatlantskom orijentacijom i ciljem da se Priština pridruži Alijansi.

“Pre dvadeset godina, NATO je branio prava naroda Kosova pred ‘licem genocidne kampanje ubistava i terora’. Narod Kosova će uvek biti zahvalan državama članicama SAD i NATO, naglasio je Haradinaj.

“Sada, posle dve decenije, kao slobodni građani sa prirodnom i stabilnom evroatlantskom orijentacijom, nameravamo da budemo deo NATO saveza i dajemo svoj puni doprinos zaštiti vrednosti i principa bezbednosti, slobode i demokratije”, zaključio je Haradinaj.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još